Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

χήρα για ένα χρόνο





Eίναι από αυτά τα βιβλία που σε εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και τον ευρηματικό τίτλο τους.  Σκόπιμα εξαφανισμένα από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων,  κύρια αιτία να τα γυρέψεις,  αφού έχεις πάρει όλες τις πληροφορίες που σου χρειάζονται από το διαδίκτυο,  γεμίζουν αρχικά με τον όγκο τους το ξύλινο μικρό τραπέζι πλάι στην ξαπλώστρα,  κάτω από την πάνινη υπόλευκη ομπρέλλα,  δίπλα από αντιηλιακά,  καφέδες και τα γυαλιά,  ηλίου και όρασης κι έπειτα εσένα με την επιβλητικότητα των λεπτομερειών της ιστορίας που κουβαλούν στις σελίδες τους.  Σε ρωτούν ''τι λέει το βιβλίο που διαβάζεις''  κι απαντάς με ξινισμένα μούτρα ''μμχχχ πολύ αργό βρε παιδί μου ή πολύ Άρλεκιν ίσως στο πιό ψαγμένο του'',  αλλά μέσα σου ξέρεις πως έχεις απολαύσει την ιστορία και ακόμη περισσότερο τους ήρωες και την μεταξύ τους σχέση.  Θα έλεγα πως ο συγγραφέας δεν ''αφήνει τίποτα να πέσει κάτω''.

Απόλυτα καλοκαιρινό και για αναγνώστες που έχουν υπομονή και αγαπούν την ποιότητα της λεπτομέρειας.


2 σχόλια:

ολα θα πανε καλα... είπε...

Δεν το έχω διαβάσει - όντως ο τίτλος ενδιαφέρων και "προκλητικός".Θα το έχω υπ'όψιν μου γιατί αναζητώ πάντα καλά βιβλία.

kitrini kordella είπε...

θα σου πρότεινα να ψάξεις κριτικές και απόψεις στο διαδίκτυο για πιο γενική γνώμη, το διάβασμα ενός βιβλίου όμως είναι θέμα πολύ προσωπικό που κυρίως εξαρτάται από το τι θέλεις αυτή την εποχή :)

καλό μεσημέρι ''όλα θα πάνε καλά''