Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

χωρίς προοπτική

Μυρίζει ψημένη ντομάτα,  λάδι και δυόσμο ενώ έξω η βροχή ξερνάει όλη τη μοναξιά των ανθρώπων που μένουν στις άδειες πόλεις τα τριήμερα.
Νιώθω σα τη γάτα που έχει σύρει με κόπο ένα ψαροκκόκαλο ως την απέναντι υγρή στέγη,  κι έχει απομείνει να το κοιτάει φαγωμένο και γλυμένο από άλλα γατιά,  έτσι δε μπορώ να σου πω τι έχει απομείνει να γλύψουμε,  αλλά έχω ένα τεράστιο δωμάτιο με μικρά μικρά και άχρηστα,  αλλά όμορφα πράγματα που φαγώθηκαν από εμάς και σε κάθε κατάλληλη ευκαιρία ανασύρω,  τόσο συχνή ανάγκη πια,  να σαν εκείνη την εικόνα που σου έλεγα πριν λίγο,  ένα κομμάτι μαυροπίνακας,  πλαστελίνες σε χρώματα και μεγάλα ολοστρόγγυλα ''α'' και ''β'',  τότε που είμαστα παιδιά κι αυτό ήταν ο κόσμος όλος,  ιδανικός όπως τον ονειρευτήκαμε.

Τίποτα δε μοιάζει πια ιδανικό,  μια αμφισβήτηση όλων των αξιών,  ακόμη και στα δικά σου γαλάζια μάτια ψάχνω να βρω έναν άλλον που δεν έχω μέχρι στιγμής γνωρίσει.

Έχουν έναν φόβο μέσα τους όλα,  κι είναι καλοκαίρι,  κι ίσως το πιο δύσκολο,  το μόνο καλοκαίρι δίχως την προοπτική των διακοπών,  και τι έγινε θα μου πεις,  μια βδομάδα στο νησί μήπως ήταν η ζωή μας;

.... και θέλει πολύ πάλεμα να ξαναβρούμε τις άκρες των κουβαριών...  πολύ !



4 σχόλια:

Amelie είπε...

Πολύ με συγκίνησε και το ποστ και η φωτογραφία της ψιψίνας σε παλιό φόντο (αυτό σημαίνει ότι στην κλέβω).not(?) Γιατί όχι διακοπές φέτος; Ξέρεις, καμιά φορά οι πιο ωραίες διακοπές είναι αυτές που δεν έχουν κανονιστεί. Δε θα ξεχάσω ποτέ πως σε όλα τα φοιτητικά μου χρόνια δεν είχα πάει ούτε μια φορά διακοπές με φίλες μου κι όταν ξαφνικά πέρσυ, λίγο πριν λήξουν, κανονίστηκε και πήγα, πέρασα τις πιο ανέμελες μέρες της ζωής μου. Να περάσεις καλά και να είσαι αισιόδοξη!

kitrini kordella είπε...

@ Αμέλια

Δεν είναι κακό το να μην πας διακοπές, άλλωστε είναι τόσα που συμβαίνουν καθημερινά και κυρίως οι οικονομικές αλλαγές που αφορούν την τσέπη μας.

Ναι αυτό που αναφέρεις έχει συμβεί και σε μένα. Συνήθως, όποτε έλεγα δεν έχει φέτος διακοπές, έκανα τις καλύτερες, τα περιθώρια όμως για τέτοιες εκπλήξεις έχουν στενέψει πολύ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα περάσουμε καλά με τα όσα έχουμε, ή πως δεν είμαστε αισιόδοξοι.

Σ ευχαριστώ για την επίσκεψη :)

Amelie είπε...

έχεις δίκιο :/ Όταν γίνονται όλα αυτά και όλα ακριβαίνουν είναι ακόμη πιο δύσκολο. Όμως διακοπές μπορούμε να κάνουμε και με λίγα! Στο εξοχικό μιας φίλης μας ή όπου μας καλέσουν! Κι εκεί χρειάζονται χρήματα αλλά όχι τόσα. Πηγαίνω συνήθως με άλλη διάθεση όταν με καλούν κάπου. Θα περάσουμε καλά κι έτσι :) Χα, πάντα σε επισκέπτομαι, τα έχω διαβάσει όλα.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Νομίζω πως η βροχή δεν "ξερνάει" ποτέ αλλά καταλαβαίνω πως είναι έτσι λόγω "ποιητικής αδείας".
Υποθέτω πως εσύ τράβηξες τη φωτογραφία με τη γάτα.
Ο χειμώνας στην πόλη μπορεί να είναι εξίσου δύσκολος.